House M

Trentino-Südtirol / Italy / 2012

436
436 Love 43,691 Visits Published
the project m, a residential building in the centre of meran, is embedded in the quit area of obermais. the concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces what fallows fascinating insights and outlooks. the interior melts together with the outside space. the terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a unity with seamless transition. the ground floor follows the slightly sloping ground like a staircase to get a large garden area. because of engineering technology considerations the building is conceived as a compact volume with one underground and two upper floors. from the construction point of view the house is built as a concrete construction, furnished with upgraded insulation. the glass-facade, door and window elements are executed as 3 layered glazier.
436 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    the project m, a residential building in the centre of meran, is embedded in the quit area of obermais. the concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces what fallows fascinating insights and outlooks. the interior melts together with the outside space. the terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2012
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Swimming Pools / Interior Design
    • Websitehttp://www.monovolume.cc
    Archilovers On Instagram
    Lovers 436 users