Global Architecture

Amsterdam / Netherlands

4
send a message
Global  Architecture 4
Global Architecture

CIRCULAIRE ECONOMIE

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren. Het doel van dit systeem is om het verloren gaan van de waarde van grondstoffen door vernietiging te minimaliseren. In de huidige economie worden grondstoffen omgezet in producten die vervolgens na gebruik worden vernietigd.

DUURZAME TRANSFORMATIE

In veel opzichten is transformatie van leegstaande gebouwen per definitie duurzaam. Het casco, de fundering en vaak ook gevels en trappenhuizen worden opnieuw gebruikt. Dat spaart nieuwe bouwmaterialen uit en geeft bestaande grondstoffen een langere technische levensduur. Het past ook in het concept van een duurzame stedelijke ontwikkeling omdat de levendigheid van de omgeving en het ‘geheugen’ van de stad behouden blijven. Transformatie biedt kansen voor een gevarieerd vastgoed aanbod en geeft een impuls aan stedelijke gebiedsontwikkeling.

BIOMIMICRY IN DE ARCHITECTUUR

Hoe kan groen bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving? En hoe creëer je een omgeving die niet op zichzelf staat, maar een samenhangend geheel is? Als we kijken hoe dat in de natuur gaat, zien we dat groen daarin een belangrijke rol kan vervullen. De natuur vormt een groot systeem, waarvan de onderdelen naadloos op elkaar zijn afgestemd en optimaal met elkaar samenwerken. Het leren van deze samenwerking en samenhang in de natuur is de basis van biomimicry.
Global  Architecture
Global Architecture
  • Address Zuidplein, 1077 XV Amsterdam | Netherlands

CIRCULAIRE ECONOMIE De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren. Het doel van dit systeem is om het verloren gaan van de waarde van grondstoffen door vernietiging te minimaliseren. In de huidige economie worden grondstoffen omgezet in producten die vervolgens na gebruik worden vernietigd. DUURZAME TRANSFORMATIE In veel opzichten is transformatie van leegstaande gebouwen per definitie duurzaam. Het casco, de fundering en vaak ook gevels en trappenhuizen worden opnieuw gebruikt. Dat spaart nieuwe bouwmaterialen uit en geeft bestaande grondstoffen een langere technische levensduur. Het past ook in het concept van een duurzame stedelijke ontwikkeling omdat de levendigheid van de omgeving en het ‘geheugen’ van de stad behouden blijven. Transformatie biedt kansen voor een gevarieerd vastgoed aanbod en geeft een impuls aan stedelijke gebiedsontwikkeling. BIOMIMICRY IN DE ARCHITECTUUR Hoe kan groen bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving? En hoe creëer je een omgeving die niet op zichzelf staat, maar een samenhangend geheel is? Als we kijken hoe dat in de natuur gaat, zien we dat groen daarin een belangrijke rol kan vervullen. De natuur vormt een groot systeem, waarvan de onderdelen naadloos op elkaar zijn afgestemd en optimaal met elkaar samenwerken. Het leren van deze samenwerking en samenhang in de natuur is de basis van biomimicry.