Lagoon House

Benguela Cove Hermanus / South Africa / 2010

1
1 Love 1,867 Visits Published
The topography of a site is strongly suggestive of an architectural solution and our early intuitive responses are valuable and often indicate an idea which is to be pursued. As in other projects, we seek to uncover the inherent spirit of the place and interpret the constraints as indicators of an appropriate design. Placed within an area of sensitive vegetation, this house has a bold single-storey street elevation, simple and clad in wood. The flat roofs, landscaped with vegetation rescued from the site, are the primary statement, in direct contrast to the lagoon elevation, which is open and fully glazed to make the most of the extraordinary view. To the west, the front double-storey elevation is fully shuttered to achieve, or enable, an ever-changing in response to the strong sunlight. Off-shutter concrete, glass and natural materials are used to provide warmth and texture.
1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The topography of a site is strongly suggestive of an architectural solution and our early intuitive responses are valuable and often indicate an idea which is to be pursued. As in other projects, we seek to uncover the inherent spirit of the place and interpret the constraints as indicators of an appropriate design. Placed within an area of sensitive vegetation, this house has a bold single-storey street elevation, simple and clad in wood. The flat roofs, landscaped with vegetation rescued...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users