Apartment in El Carmen

Valencia / Spain / 2010

36
36 Love 4,739 Visits Published
The apartment is situated in a mid-19th century three-storey building, located in the
city centre of Valencia.
Considering the limited gross area and the scant natural light, this refurbishment
project partitioned only the night-time areas and enhanced the verticality of the
dwelling to the utmost, making the most of its high ceilings. The project also created
a glass box with large windows in the former gallery which gives onto a terrace over
the roof of the covered patio on the lower fl oor.
The interior is structured around a hall-cum-corridor completely covered from fl oor to
ceiling with lacquered wooden board, comprising doors to other rooms, wardrobes
and closets. The bedrooms face the street while the spacious kitchen-living room
opens onto the terrace through the large window.


La vivienda se ubica en un edifi cio de tres alturas de mediados del siglo XIX situado en
el casco antiguo de Valencia.
Con una superfi cie reducida y escasa luz natural, el proyecto de reforma propone
compartimentar únicamente las estancias de noche y potenciar al máximo la verticalidad
aprovechando su generosa altura, además de crear en la antigua galería una caja
de vidrio de grandes ventanales que da acceso a una terraza, incorporada a partir del
cubrimiento del patio de la planta inferior.
El espacio interior queda vertebrado a través de un vestíbulo-distribuidor tratado
como un aparente frente panelado de madera lacada de suelo a techo, que en su
uso se convierte en puertas de paso y en armarios. Las habitaciones recaen hacia la
calle, mientras que la amplia sala de estar-cocina se conecta con la terraza a través
del gran ventanal.
36 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The apartment is situated in a mid-19th century three-storey building, located in the city centre of Valencia. Considering the limited gross area and the scant natural light, this refurbishment project partitioned only the night-time areas and enhanced the verticality of the dwelling to the utmost, making the most of its high ceilings. The project also created a glass box with large windows in the former gallery which gives onto a terrace over the roof of the covered patio on the lower fl...

    Project details
    • Year 2010
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client Remedios Samper
    • Contractor Dovela, S.L.
    • Cost 65.000
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 36 users