North Audley Canteen

Mayfair / United Kingdom / 2013

63
63 Love 6,423 Visits Published

We were asked to redesign the basement of NAC (North Audley Cantine) in Mayfair.(formerly a bar). It is a popular hangout for Bond-Street shoppers and the after-work crowd to enjoy French-style shared plates, desserts and bespoke cocktails. We were interested in 1940’s Hollywood for its combination of optimism and glamor, a deliberate contrast to the rough wood/industrial aesthetic still common place in London. We used rounded shapes, rich-blue velvet seating booths, light marble table tops, see-through partitions, mirrors and bespoke light fitting to create a contrast for the floor above and to bring a sense of space and light to a windowless space.

63 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    We were asked to redesign the basement of NAC (North Audley Cantine) in Mayfair.(formerly a bar). It is a popular hangout for Bond-Street shoppers and the after-work crowd to enjoy French-style shared plates, desserts and bespoke cocktails. We were interested in 1940’s Hollywood for its combination of optimism and glamor, a deliberate contrast to the rough wood/industrial aesthetic still common place in London. We used rounded shapes, rich-blue velvet seating booths, light marble table...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés / Restaurants
    Archilovers On Instagram
    Lovers 63 users