AXIARE Headquarters | RWA - Ramseyer Waisman Arquitectos

Integral re-work and office implementation - Reforma integral e implantación de oficinas Madrid / Spain / 2015

1
1 Love 1,172 Visits Published

In this project, visual resources are emphasized in order to resolve the complex spatial distribution required. By means of color, spatial references are set and core elements are highlighted. By means of the combination and breakdown of different visual axes, using glass walls with different opacity and transparency ranges, space dimensions are balanced and the monotonous original spaces are customized. 


The final result reveals the design and quality of materials, systems, furnishings and also the special treatment given to the use of daylight, artificial lightning and the acoustic treatment of the spaces.


En este proyecto se enfatizan los recursos visuales para resolver la compleja distribución solicitada. Así con el uso del color, se establecen referencias espaciales y se destacan los elementos principales. Y con la combinación y ruptura de diferentes ejes visuales, por medio de mamparas con diferentes grados de opacidad y transparencia, se consigue equilibrar las dimensiones del espacio y dotar de diversidad a un espacio que en su origen era monótono.


 En el resultado se aprecia el protagonismo que han tenido la calidad y el diseño en selección de materiales, sistemas y mobiliario. A todo ello hay que añadir la especial atención que se ha prestado al aprovechamiento de la luz natural, al cuidado de la iluminación artificial y al tratamiento acústico del espacio.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In this project, visual resources are emphasized in order to resolve the complex spatial distribution required. By means of color, spatial references are set and core elements are highlighted. By means of the combination and breakdown of different visual axes, using glass walls with different opacity and transparency ranges, space dimensions are balanced and the monotonous original spaces are customized.  The final result reveals the design and quality of materials, systems, furnishings...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users