THE HUMBERSTON HOUSE

Portland / United States / 2003

12
12 Love 1,330 Visits Published

The Humberston House was commissioned by a young couple with 4 children. It is located on a triangular acre lot in a suburban neighborhood. The site is shaded by tall trees. It has views across a golf course that impart a sense of being in a pastoral landscape.


The house occupies the shaded portion of the site. Its two wings form a garden courtyard where the most sunlight falls. The living spaces are arranged on the garden level and connect to the courtyard and the lawn surrounding the house with large sliding planes of glass. This level of transparency allows vistas through the house between the garden and the landscape. The house is articulated as rectilinear stucco volumes that have been cut away to reveal panels of wood and glass.

12 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Humberston House was commissioned by a young couple with 4 children. It is located on a triangular acre lot in a suburban neighborhood. The site is shaded by tall trees. It has views across a golf course that impart a sense of being in a pastoral landscape. The house occupies the shaded portion of the site. Its two wings form a garden courtyard where the most sunlight falls. The living spaces are arranged on the garden level and connect to the courtyard and the lawn surrounding the house...

    Project details
    • Year 2003
    • Work finished in 2003
    • Client Jennifer and Russ Humberston
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users