BLACKBOX

London / United Kingdom / 2013

64
64 Love 6,766 Visits Published
The idea of the mews served as the starting point for Blackbox in more ways than just its physical location. In contrast to the traditional mews architecture of solid brick enclosures with tiny windows and little daylight, this design is filled with light, but still respects the contextual language of a 'solid box'. The design features of the entrance courtyard and staircase in this instance are key for the purpose of generating light into the heart of the house. As a result of the physical area given over to the courtyard, the ephemeral qualities created are 'borrowed' back so to speak.
64 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The idea of the mews served as the starting point for Blackbox in more ways than just its physical location. In contrast to the traditional mews architecture of solid brick enclosures with tiny windows and little daylight, this design is filled with light, but still respects the contextual language of a 'solid box'. The design features of the entrance courtyard and staircase in this instance are key for the purpose of generating light into the heart of the house. As a result of the physical...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 64 users