The 'Widescreen' house designed by R-Zero Studio

Concrete, black granite and glass help it 'materialise' from nothing

by Malcolm Clark
3

R Zero Studio's Widescreen house is situated in the San Gaspar Golf Club in Jiutepec di Morelos, Mexico on a 1,600 square metre plot at the top of a hill. The one floor house accommodates a versatile project.

At the moment it is a weekend house, but in the future it will be where the clients will spend their retirement.

The house is made up of two finished concrete volumes connected by a vertical granite element which separate the 'public' space from the private one. The name of the house (Widescreen) derives from the 4:1 ratio design of the volumes.

The use of 'pure' materials like concrete, black granite and glass, ensures that the house blends into its environment.

Comments
    comment
    Author
    References
    Widescreen house 183

    Widescreen house

    Morelos / Mexico / 2009