Saskia Van der Linden

Designer 's-Hertogenbosch / Netherlands

0
send a message
Saskia Van der Linden 0
Saskia Van der Linden
Van jongs af aan vormde alles in haar omgeving al een inspiratie om te tekenen, bouwen, knutselen of theater te maken met haar zusjes. De oude tijdschriften uit de jaren 50/60 die haar moeder bewaarde, antieke popjes, ansichtkaarten, prullaria en objecten van rommelmarkten vormden later een inspiratiebron voor haar werk en werden omgebouwd tot illustraties of kunstwerkjes.

Saskia studeerde Illustratieve vormgeving aan de kunstacademie in Den Bosch. Haar illustratiewerk bestaat tegenwoordig voornamelijk uit digitale collages. Het is vrij intuïtief en zij laat haar beelden vaak bepalen door het toeval en materiaal wat zij tegenkomt. Zo ontstaan haar eigen wereldjes.

Naast haar werk als illustrator blijft theater en het ruimtelijk werken altijd een passie en dit resulteert tegenwoordig in zeer diverse opdrachten voor theaterfestivals, decors, interieurs en animatiefilms voor Sesamstraat. Saskia van der Linden werkt vanuit haar studio in het centrum van Den Bosch.
Saskia Van der Linden
Saskia Van der Linden
  • Address Havenstraat, 5211 WC 's-Hertogenbosch | Netherlands
  • Tel 06-10511766

Follow Saskia Van der Linden also on

Van jongs af aan vormde alles in haar omgeving al een inspiratie om te tekenen, bouwen, knutselen of theater te maken met haar zusjes. De oude tijdschriften uit de jaren 50/60 die haar moeder bewaarde, antieke popjes, ansichtkaarten, prullaria en objecten van rommelmarkten vormden later een inspiratiebron voor haar werk en werden omgebouwd tot illustraties of kunstwerkjes. Saskia studeerde Illustratieve vormgeving aan de kunstacademie in Den Bosch. Haar illustratiewerk bestaat tegenwoordig voornamelijk uit digitale collages. Het is vrij intuïtief en zij laat haar beelden vaak bepalen door het toeval en materiaal wat zij tegenkomt. Zo ontstaan haar eigen wereldjes. Naast haar werk als illustrator blijft theater en het ruimtelijk werken altijd een passie en dit resulteert tegenwoordig in zeer diverse opdrachten voor theaterfestivals, decors, interieurs en animatiefilms voor Sesamstraat. Saskia van der Linden werkt vanuit haar studio in het centrum van Den Bosch.