A vegetable garden on the balcony

Social housing complex’ renovation (project published) Aulnay-sous-Bois / France / 2012

0
0 Love 980 Visits Published
BRIEF _ To renovate a social housing complex thanks to the facade and a minimum of change inside the apartments. _ Team work with two architecture students and an engineer student from Ponts et Chaussées school (ENPC Paris) _ Site: Aulnay-sous-Bois, Paris suburb, France. _ Duration: 4 months from March 2012. CONCEPT _ Each inhabitant can grow their own vegetables thanks to the plugs added on the South facade. _ Rainwater is collected to supply the plugs gardens. _ Plugs are prefabricated to reduce time, costs and improve efficiency during the construction phase. _ Apartments are diversified to offer a large range of sizes (from 2-room apartment to 4-room duplex apartment). _ Creation of storage
0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    BRIEF _ To renovate a social housing complex thanks to the facade and a minimum of change inside the apartments. _ Team work with two architecture students and an engineer student from Ponts et Chaussées school (ENPC Paris) _ Site: Aulnay-sous-Bois, Paris suburb, France. _ Duration: 4 months from March 2012. CONCEPT _ Each inhabitant can grow their own vegetables thanks to the plugs added on the South facade. _ Rainwater is collected to supply the plugs gardens. _ Plugs are prefabricated to...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Research/Thesis
    • Type Apartments / Social Housing / Tower blocks/Skyscrapers / Restoration of façades / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram