Linkage

Pivot point from an existing 90 year old timber box to the yard Queensland / Australia / 2007

0
0 Love 580 Visits Published
A contemporary extension was required to connect the rear of the house to the yard opening to light and nature. Keeping warmth and connection to the existing house, materials sympathetic to the original character were used and a transparent arrangement so the original roof form and house shape were visual at all times. Use of contemporary materials used to bring an easy life style into the family fold.
0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A contemporary extension was required to connect the rear of the house to the yard opening to light and nature. Keeping warmth and connection to the existing house, materials sympathetic to the original character were used and a transparent arrangement so the original roof form and house shape were visual at all times. Use of contemporary materials used to bring an easy life style into the family fold.

    Project details
    • Year 2007
    • Work started in 2006
    • Work finished in 2007
    • Main structure Wood
    • Client owner
    • Contractor builder
    • Cost xx
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram