Apartment in Vitosha NBHD, Sofia, Bulgaria

Elegant eclectic mix of Bulgarian ethno and a distant echo of soviet style. Design & Managment by Fimera Design Sofia / Bulgaria / 2013

10
10 Love 2,748 Visits Published
За един чипровски килим
Елегантна еклектика с елементи на соц. и българско етно

интериор студио Fimera Design
снимки Александър Новоселски
текст Антоанета Баева

Елегантно архитектурно решение и визия - този апартамент притежава и двете. Изглежда създаден с лекота и финес и обитаван по същия начин. Мислен във всеки детайл, но удивително цялостен като концепция. Интересен, без да е ексцентричен. Мек и успокояващ, без да е монотонен.

Архитектурното решение се отличава с функционално използване на всяко пространство. Влизането в дневната е с малко преддверие, без излишно дълги тъмни коридори. Посрещането е впечатляващо с високата до тавана насрещна врата и дизайнерски часовник в дъното на коридора.

Дневната съдържа три отчетливи зони. Мекото сядане и трапезарията са достатъчно просторни и удобни. Находчиво е усвоена конструктивната колона в хола – тя е облечена и се използва двустранно – за телевизор и като етанолова камина, като с нея се изолира и малък кът за четене. Изборът на обзавеждане е акцентът в това пространство. Елегантната еклектика започва от наследствен чипровски килим в червено, който задава линията на игра със стиловете. На този ярък етнофон се противопоставят изчистеният диван и стената полиран бетон с индустриално излъчване. Композицията се допълва от масичка скандинавски дизайн. Трапезарната маса и столовете, които интерпретират съвременно соцестетиката (от забележителното българско студио Design Apparat), отлично се вписват в еклектичния контекст.

Композиционното решение за кухнята е нестандартно – тя преминава покрай един от прозорците, завърта се и завършва в почти пълен кръг, който е с връзка тип барплот към трапезарията. Изцяло в бял лак, кухненската мебел сякаш „изчезва” в пространството и в същото време подсилва усещането за изчистен, съвременен дизайн.
10 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    За един чипровски килим Елегантна еклектика с елементи на соц. и българско етно интериор студио Fimera Design снимки Александър Новоселски текст Антоанета Баева Елегантно архитектурно решение и визия - този апартамент притежава и двете. Изглежда създаден с лекота и финес и обитаван по същия начин. Мислен във всеки детайл, но удивително цялостен като концепция. Интересен, без да е ексцентричен. Мек и успокояващ, без да е монотонен. Архитектурното решение се отличава с функционално...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users