Pure Elegance at the lake

Klagenfurt / Austria / 2010

0
0 Love 772 Visits Published

The complex of the Seeparkhotel Lindner divides the highly frequented street from the new arranged natural park. It is partly embedded into the ground. On the parking side large windows allow the view into the functional areas (wellness, seminar, and therapy). The lanes for bikes and pedestrians are following the new erected territory and preserve the sight towards the park and the watercourse. The building presents itself as a curved sublevel stoping. An abstraction of the surrounding landscape and nature served as inspiration. An organic structure is drawn over the dominant structure like a sculptural element in the adjacent green. The striking façade of ALUCOBOND® is the characteristic feature of the Lindner Hotel. Its design is derived from nature. The so called bubble-façade is mounted in front of the balconies. Essential elements are the curvilinear endings at the base and the parapets. The look-and-feel of the secondary building shows harder geometric forms and supports the concept of a business and conference hotel. The façade has a vertical layout due to its curved form. The colour choice ranges from pastel in cream white for the bubble construction up to brown shades for the plaster at the road’s side. Structures of wood and coppice were integrated homogeneously. The master plan of the outdoor facilities is important to the whole project. The enlargement of the littoral zones and the erection of a small harbor is key of the concept in terms of design and function. The access by boat is possible for the guests. Project: Seeparkhotel Lindner Location: Universitätsstraße 104, Klagenfurt | Austria Architects: trecolore architects, Annenheim | Austria Fabricator: Eder | Austria Product: ALUCOBOND® solid colours White Year of Construction: 2010

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The complex of the Seeparkhotel Lindner divides the highly frequented street from the new arranged natural park. It is partly embedded into the ground. On the parking side large windows allow the view into the functional areas (wellness, seminar, and therapy). The lanes for bikes and pedestrians are following the new erected territory and preserve the sight towards the park and the watercourse. The building presents itself as a curved sublevel stoping. An abstraction of the surrounding...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Completed works
    • Type Fitness Centres / Hotel/Resorts / Wellness Facilities/Spas / Bars/Cafés / Restaurants
    Archilovers On Instagram