house small home

un isola all'isola Milan / Italy / 2013

13
13 Love 1,727 Visits Published
The house is on two floors , the fourth and fifth floor attic of a building of the old “isola” district, north of Milan, behind the Garibaldi Station. Under the living area, above the sleeping area. The floor between the two environments was demolished and lowered by half a meter to improve the habitability on the floor below the roof. The floorboards and new laminated wood beams were exposed, painted white. The walls were finished with cement plaster normally used for outdoor, left rough. On the floor of cement tiles made by hand in our design. On the one hand the library, which occupies the entire wall above the containers in brushed and painted oak. In furnishing was collected to measure the fireplace. In front of the sofa and armchairs. On the wall between the windows a photograph of Paris by Francesco Jodice . On the opposite side to the library an industrial kitchen in stainless steel. An old wooden table and ikea chairs complete the living area.To climb to the floor above an iron staircase painted black micaceous iron on design . On the bedroom above the floor is formed by the rough wooden of the structural floorboards, painted matt white. The walls are white as well as the original ceiling beams, two large skylights and a window to diffuse natural light intense. A custom closet occupies the bottom part of the room. On the opposite side an old signboard of a Turin library transformed a few years ago in a shop muji . The floor of the bathroom is made of cement tiles made by hand with the typical pattern of the floors of the old churches. On the walls, a ceramic mosaic.
13 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The house is on two floors , the fourth and fifth floor attic of a building of the old “isola” district, north of Milan, behind the Garibaldi Station. Under the living area, above the sleeping area. The floor between the two environments was demolished and lowered by half a meter to improve the habitability on the floor below the roof. The floorboards and new laminated wood beams were exposed, painted white. The walls were finished with cement plaster normally used for outdoor, left rough. On...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users