Ampliamento Municipio Tonder

Tønder / Denmark / 2013

0
0 Love 988 Visits Published
CONCEPT The project idea was born from the desire to link up with the existing town hall, starting from the borders of the site to land then the concept of “extrusion of the limit”. The extension spreads around the perimeter of the site, through an extrusion towards the inside and the subsequent elevation to allow the users of the existing Town Hall the external view and then get a free square accessible by the community. The elevation of the building also allows users of the new offices to enjoy the view from a privileged position. The new body will be connected trought a skywalk to the town hall which can be accessed from the main entrance on Kongevej road on the north. VIABILITY Regarding the vehicular traffic, it was planned to develop the ring road around the town hall site with the creation of 12 new parking spaces for the fast break and for disabled. In the expected area was designed a system of 310 parking spaces, keeping distance as the centerpiece of the outer limit of the old parking site. The new park is connected to the Town Hall in the pedestrian path through the green that will later be retrained. ACCESS The access to the new building is through the main entrance of the existing Town Hall. In the hall of access has been provided a new self-supporting stair that connects the ground floor with the first and second floors. From here, can be access to the walkway that leads into the new building. The walkway continues within the existing building, crossing the hall to get to the existing staircase and lift on the north side. The hall will be upgraded by new furniture and glass railings that will replace the curtain on the second floor and the first floor masonry parapets. In the new building were provided 3 vertical connections, the central one is designed as extension entrance, the other two, only as an emergency exit. The vertical connections are contained within the structure of the building that is presented as a series of blind cylinders. OUTSIDE OF THE EXTENSION The new building is presented as a regular geometric shapes solid derived from the morphology of the perimeter of the site. The monolithic body rests on four cylinders that rise it to the same level as the second floor of the existing Town Hall. The long sides of the building are coated with a low emissivity mirror glass system reflecting the external environment during the day and that at night allows the view of the interior by office lighting. The short sides facing the existing town hall are blind like the cylinders on the ground and the cut on the south front in correspondence to an opening on the roof and the skywalk. INSIDE OF THE EXTENSION The building is on two levels connected by three staircases and two lifts placed in strategic locations to promote walking and the use of the interior. The offices are located along the perimeter facing to the outside. An inner band contains horizontal and vertical links, services and areas for workers. In the common areas of the upper floor there are two double volumes made to allow both overlooking the floor below that of directly overhead lighting from the skylights on the roof. STRUCTURAL SYSTEM The building structure is composed of a frame of steel beams that hooks to the four vertical reinforced concrete bodies which constitute the support on the ground. The outer and inner floors are made of HEA steel beams connected to brace the outer perimeter. The steel structure engages a system of self-supporting glass facades. OFFICES LAYOUT The offices have been provided in dimensions of 1, 2 and 10 workers as required by the announcement. The concept for the furniture was to create a central band of shelves on which rest the various workbench for obtaining a rational and non-dispersive work distribution. The type of furniture designed allows a flexibility of layout and use that guarantees the fruition of interior spaces in a variety of ways. SUSTAINABILITY The building has been designed in a environmental sustainability and low energy consumption view according to the following strategies. as provided for rainwater through the roof and reuse for irrigation and external health services through a system of pipes and filters. On the cover have been arranged solar panels for generating hot water and photovoltaic for the production and storage of electrical energy. The building envelope has been designed as a system of low-emissivity windows that limit heat loss and promote internal internal radiation. The technical areas were placed on the ground floor of the building to allow easy access for maintenance and depart from these shafts vertical distribution plant. Space heating is performed by an underfloor heating system which enables quick heating and cooling in the time of use of the offices. The building was innalazato pillars to allow the creation of a plaza accessible to the community to promote socialization.
0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    CONCEPT The project idea was born from the desire to link up with the existing town hall, starting from the borders of the site to land then the concept of “extrusion of the limit”. The extension spreads around the perimeter of the site, through an extrusion towards the inside and the subsequent elevation to allow the users of the existing Town Hall the external view and then get a free square accessible by the community. The elevation of the building also allows users of the new offices to...

    Project details
    • Year 2013
    • Status Competition works
    • Type Town Halls
    Archilovers On Instagram