AP Aveiro

Apartment Renovation Aveiro / Portugal / 2008

2
2 Love 1,366 Visits Published
Facing a proposed remodeling of an apartment with special programmatic needs, comes this experience to transform a typical apartment of the mid 50 in a purely contemporary and minimalist ambience.
The client sought not only housing, but also a workplace where the two programs are crossed in the same space. That is, the dichotomy between intimate space, the comfort of home, and more public space, typical of an office with daily visits, resulting in an intervention that is characterized by versatility, adaptability and constant neutrality.
Here, the design in detail of all the woodwork was fundamental to all areas of the apartment worked in full, and if they could control all the relationships between them.
It is an intervention sensitive to any fine details, where the choice of materials search to neutrality, allowing the use of space by its customer is free and versatile.



Diante de uma proposta de remodelação de um apartamento com necessidades programáticas especiais, surge esta experiência de transformar um típico apartamento de meados da década 50 numa ambiência puramente contemporânea e minimalista.
O cliente procurava não só uma habitação, mas também um local de trabalho, onde os dois programas se cruzassem num mesmo espaço. Ou seja, a dicotomia entre espaço intimo, do conforto do lar, e espaço mais público, típico de um escritório com visitas diárias, resultam numa intervenção que se caracteriza pela versatilidade, neutralidade e adaptabilidade constante.
Aqui, o desenho ao pormenor de toda a carpintaria foi fundamental, para que todos os espaços do apartamento funcionassem em pleno, e se conseguissem controlar todas as relações entre eles.
Trata-se de uma intervenção sensível a todos os pequenos detalhes, onde a escolha dos materiais procura a neutralidade, permitindo que a utilização do espaço por parte dos seus cliente seja livre e versátil.
2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Facing a proposed remodeling of an apartment with special programmatic needs, comes this experience to transform a typical apartment of the mid 50 in a purely contemporary and minimalist ambience. The client sought not only housing, but also a workplace where the two programs are crossed in the same space. That is, the dichotomy between intimate space, the comfort of home, and more public space, typical of an office with daily visits, resulting in an intervention that is characterized by...

    Project details
    • Year 2008
    • Work started in 2008
    • Work finished in 2008
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users