Pieres House

Penafiel / Portugal / 2012

19
19 Love 3,357 Visits Published
In an area with irregular topography, was defined a rectangular volume that lies on the highest level of the lot and that is freed from the soil on the lower level. The stretched rectangular form, allows the orientation of the main rooms of the house to the south. The circulations are located in the north and the rest of the program in the south, into a close relationship with the landscape. The house plan is developed according to an abstract and geometric array, between positives and negatives which establish and define a hierarchy of spaces in terms of size, function and relationship with the exterior.
19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In an area with irregular topography, was defined a rectangular volume that lies on the highest level of the lot and that is freed from the soil on the lower level. The stretched rectangular form, allows the orientation of the main rooms of the house to the south. The circulations are located in the north and the rest of the program in the south, into a close relationship with the landscape. The house plan is developed according to an abstract and geometric array, between positives and...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users