Milhundos House

Penafiel / Portugal / 2012

45
45 Love 9,143 Visits Published
To the north, a noisy road with some traffic. To the south, a singular view over the valley of the Cavalum river. From the triangular site, naturally arises an 'L' form. With 7 meters slope and pre-existing granite walls, was created a platform 2.00 meters under the street level. The house is implanted on this low ground and becomes unnoticeable from the street. The existing walls, the low implantation, the creation of new vertical planes and the closure to the street, convey the feeling of intimate home that was sought from the beginning. The house program had a peculiar aspect: the two bedrooms, for two young girls, had to be interconnected. The granite, very evident in the proximities and a very characteristic material of the region, is applied in sawed and cut narrow strips, with different heights and lengths, giving a more delicate aspect to the finish, as it enphasizes the horizontality of the house.
45 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    To the north, a noisy road with some traffic. To the south, a singular view over the valley of the Cavalum river. From the triangular site, naturally arises an 'L' form. With 7 meters slope and pre-existing granite walls, was created a platform 2.00 meters under the street level. The house is implanted on this low ground and becomes unnoticeable from the street. The existing walls, the low implantation, the creation of new vertical planes and the closure to the street, convey the feeling of...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 45 users