Penafiel House

Penafiel / Portugal / 2012

20
20 Love 3,314 Visits Published
We intend to create volumetric purity, an austere, compact and monochrome volume. The color, dark gray, is used for an intentional perception of reducing the scale of the house in relation to the site. In opposition to the dark and stern outside, in the inside the intention was to create a calm, clear and white space. A free plan is used without losing the definition of each space and the functionality of the whole. Circulations appear as a block, on the north side, maximizing the south orientation for the main part of the house program.
20 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    We intend to create volumetric purity, an austere, compact and monochrome volume. The color, dark gray, is used for an intentional perception of reducing the scale of the house in relation to the site. In opposition to the dark and stern outside, in the inside the intention was to create a calm, clear and white space. A free plan is used without losing the definition of each space and the functionality of the whole. Circulations appear as a block, on the north side, maximizing the south...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users