W-HOUSE

玖珠郡 / Japan / 2008

10
10 Love 2,572 Visits Published
This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions. I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls. This is a device to capture exposed view to all directions while ensuring moderate privacy by creating hidden spaces at the same time. Moreover, the outer scene one can see between those walls changes intricately by moving around the room. Cedar plate is used for inside and outside wall, but I designed the walls to be as abstract as possible without losing the touch of the material itself. To the end, the main cast of the space is the outer scene, and the perpendicularly crossing walls controlling the outer scene are meant to play a supporting role.
10 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions. I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls. This is a device to capture exposed view to all directions while ensuring moderate privacy by creating hidden spaces at the same time. Moreover, the outer scene one...

    Project details
    • Year 2008
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2008
    • Main structure Wood
    • Status Completed works
    • Type Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users