EPR House

Jalisco / Mexico / 2012

19
19 Love 2,374 Visits Published
The project responds to the morphology and topography of the field taking advantage the length of itself to place the house footprint and achieve more garden area and more cubic meters. So the exercise was to work the superposition of two volumes. The first is a steel basement that gives the impression of solidity and rootedness to the earth at the same time opens to the terrace and garden. The second is a box that has a finishing made from land and pigments to get a terracotta tone that breaks up to achieve the patios that seem to make incisions giving views and privacy inside. [SP] El proyecto responde a la morfología y topografía del terreno aprovechando la longitud del mismo para emplazar la huella de la casa y lograr mayor área de jardín así como mayor metros cúbicos, por lo tanto el ejercicio consistió en trabajar la superposición de dos volúmenes. El primero de ellos, un basamento de acero que da la sensación de solidez y arraigo a la tierra, al mismo tiempo se abre a terraza y jardín. El segundo, una caja con un terminado a base de tierras y pigmentos para lograr el tono terracota que se va rompiendo para lograr patios que parecen incisiones dando vistas y privacidad al interior.
19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project responds to the morphology and topography of the field taking advantage the length of itself to place the house footprint and achieve more garden area and more cubic meters. So the exercise was to work the superposition of two volumes. The first is a steel basement that gives the impression of solidity and rootedness to the earth at the same time opens to the terrace and garden. The second is a box that has a finishing made from land and pigments to get a terracotta tone that breaks...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users