mixed farming

Bekasi / Indonesia / 2003

1
1 Love 622 Visits Published
The site have 6000-m2 total area, divided by extremely step site until 9 m high. West side is plain and east side is step slope. Theme and aim of this planning are to created effective connection between and also unity between building, side and neighbor Start with site examination, I try to design a plaza that wide enough to serve public activity. The plaza is divided by a number of zone, from public to private and each zone separated by vegetation pattern. I chose linear and slender forms for the building based on awakening of affective connection between function and also maximize east view to valley. In vertical zoning of the building, I try to free the ground plan by lifting up all functions in the air, to cleaning off the dwelling, separation off traffic into pedestrian and car zone. In horizontal zoning, the building divided until 3 part, office in the north side, owner house in the middle and training activity in the south side. Each function connected with vertical core space that content stairs and service. To create continues and soft space experience, ramp takes an important part, especially unity between site planning and neighbors. There is wall in layers on east and west side façade of the building, act as sun screen to protect the building from direct enter sun heat. These sunscreen are made from vine plant on west side and wood lattice on east side. The lattices are also used for cross air circulation and gently enter of natural lighting
1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The site have 6000-m2 total area, divided by extremely step site until 9 m high. West side is plain and east side is step slope. Theme and aim of this planning are to created effective connection between and also unity between building, side and neighbor Start with site examination, I try to design a plaza that wide enough to serve public activity. The plaza is divided by a number of zone, from public to private and each zone separated by vegetation pattern. I chose linear and slender forms for...

    Project details
    • Year 2003
    • Work started in 2001
    • Work finished in 2003
    • Main structure Mixed structure
    • Client private
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens / Research Centres/Labs
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users