House P

Klosterneuburg / Austria / 2008

9
9 Love 2,325 Visits Published
like an unfamiliar animal, developed out of a tetris-form, house p sits on top of a slope in the city of klosterneuburg and seams looking into the valley. the sculptural and homogeneous shape is even more intensified by the façade made of pre-finished facing concrete. the entrance from the street-side runs along the backbone-like longitudinal axis passing garage and terrace into the interior sites. after passing living-kitchen, cloakroom and staircase the axis ends facing the glassfront of the living with its breathtaking view over the danube. only the orientation of the pool interrupts with the main orientation of the building and orientates itself along the lower roofed terrace. the lower garden-level is equipped with two dormitories, two bathrooms, a sauna and a small studio opening up to garden and terrace. opposite the studio, on the other side of the terrace, the basement slides into the slope above the garage. depending on orientation the façade is developed in an open ore closed way. opening up itself on the west-side (living and terrace) to the pool- and garden-area and almost completely closed on the east-side to the neighbour’s house. gills-like butterflies lead the view to the valley and create privacy in the living-area. opposite to it, in a strong contrast, there is the half-open glass-façade on the north-side of the living-area with the open view to the valley. glazing without sections which continuous partly as overhead glazing in the roof intensifies the complete opening.
9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    like an unfamiliar animal, developed out of a tetris-form, house p sits on top of a slope in the city of klosterneuburg and seams looking into the valley. the sculptural and homogeneous shape is even more intensified by the façade made of pre-finished facing concrete. the entrance from the street-side runs along the backbone-like longitudinal axis passing garage and terrace into the interior sites. after passing living-kitchen, cloakroom and staircase the axis ends facing the glassfront of the...

    Project details
    • Year 2008
    • Work finished in 2008
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users