Star House

Capital / Kuwait / 2009

50
50 Love 6,049 Visits Published
Nestled into the landscape, this beach house blends with the natural topography of the coastline of Kuwait and slowly reveals itself to the visitor when approached from the desert. Upon entry, one gets glimpses of the sea while going down to the public level of the chalet. The private side of the house, located at the entry level, is concealed from the visitors by a bamboo wall. Bedrooms and private living spaces remain isolated from daily activities. A three way stair, located in the centre of building, organizes the different flows; family, friends and guests. Maximising views to the sea dictates the organizational and formal structure of the beach house. On the lower level, the house extends into the landscape and the sea, accentuated by an infinity pool located in the garden. The initial design was master planned for three detached dwellings, each with extensive sea views while simultaneously achieving privacy from each other. The client, instead, opted for a single house, two bungalows and a boathouse, with possible plans for expansion in the future.
50 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Nestled into the landscape, this beach house blends with the natural topography of the coastline of Kuwait and slowly reveals itself to the visitor when approached from the desert. Upon entry, one gets glimpses of the sea while going down to the public level of the chalet. The private side of the house, located at the entry level, is concealed from the visitors by a bamboo wall. Bedrooms and private living spaces remain isolated from daily activities. A three way stair, located in the centre...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 50 users