Creative Valley Centraal station

Utrecht / Netherlands / 2019

0
0 Love 46 Visits Published

Met ruim 100 miljoen reizigers per jaar is het Stations­gebied van Utrecht het bruisende hart van Nederland. Het gebied ondergaat momenteel een enorme trans­formatie. Samen met de oude binnenstad wordt het één innovatief stadscentrum met een rijke mix aan functies. En middenin dat bruisende hart zit Creative Valley CS. Met zijn 24­-uurs Urban Hub functie is de geest van het gebouw een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied. Je vindt hier 8.500m2 aan hoogwaardige werkplekken, serviced offices en vergaderconcepten.


Op het drukste plekje van Utrecht tegen het Centraal Station staat het Noordgebouw, een ontwerp van MONK Architecten. Deze stedelijke hub, waar 24 uur per dag gebruik van kan worden gemaakt herbergt winkels , een hotel, woningen en kantoren in één gebouw, gelegen direct aan het spoor én de grootste fietsenstalling ter wereld! Voor het kantorendeel, Creative Valley CS, hebben wij het interieur mogen ontwerpen. Samen met MONK Architecten wonnen wij hiervoor in 2017 de pitch door het maken van een animatie.


Bij Creative Valley werk je vandaag al op de werkplek van morgen. Hier draait alles om inspiratie, interactie en het faciliteren van ontmoetingen. Zo liggen de ontsluitingen in de kern van het gebouw en heb je zicht naar de mede-gebruikers binnen het gebouw. De liften zijn verstopt en de trappen nodigen uit.
 Aan de glasgevels in het daglicht wordt gewerkt, in de kern wordt het comfort juist geboden door zachte materialen en een intieme sfeer.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Met ruim 100 miljoen reizigers per jaar is het Stations­gebied van Utrecht het bruisende hart van Nederland. Het gebied ondergaat momenteel een enorme trans­formatie. Samen met de oude binnenstad wordt het één innovatief stadscentrum met een rijke mix aan functies. En middenin dat bruisende hart zit Creative Valley CS. Met zijn 24­-uurs Urban Hub functie is de geest van het gebouw een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied. Je vindt hier 8.500m2 aan hoogwaardige...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Business Centers / Offices/studios / Bars/Cafés / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram