Classic Travertine | Efesus Stone

Classic Travertine Afyonkarahisar / Turkey

0
0 Love 93 Visits Published

Traverten; Kalsiyum Karbonattan (CaCO3) oluşmaktadır ve teknik olarak bir karbonat kayadır; sıcak su kaynakları çevresinde ve mağaralarda oluşur. Kalsiyum bikarbonat içeren, minerallerce zengin, hidrostatik basınç altında sıcak olan yeraltı suları, bir çatlak boyunca yüzeye çıktığında veya mağara gibi bir boşluğa ulaştığında üzerindeki basıncı kaybederler. Bu sular içinde çözülü bulunan CO2, atmosfere salınır (aynı çalkalanmış bir sodanın kapağı açıldığında köpürmesi gibi) ve katı kalsit çökelir, böylelikle Denizli travertenleri oluşur.
Denizli’de beyaz traverten ocağında çalışan iş makinelerimiz beyaz traverten bloklarını çıkararak fabrikaya ve sektöre servis etmektedir. Firmamız beyaz traverteni ocaklarda hem yurtiçine hem de yurt dışına tedarik etmektedir. Beyaz traverten, beyaz ve bej tonları arasında bir renge sahiptir. Dış ve iç cephe kaplama, zemin döşeme, basamak, denizlik olarak kullanılmaktadır. Beyaz traverten maden (ocak) çalışmalarında elde edilen estetik ve güzel bir görünüme taş türüdür. Beyaz traverten ocaktan bloklar halinde çıkartılarak fabrikamıza işlem görmek için gönderilir. Beyaz travertene uygulama alanına göre çeşitli işlemler yapılmaktadır.
Tasarım seçenekleri açısından da sınırsızdır ve en kaliteli renklendirme işlemiyle akla gelebilecek en şaşırtıcı renkleri ve tasarımları yaratabilirsiniz. Dış cephe kaplamadan banyoya kadar birçok alanda kullanılabilen Ivory Cream traverten hayallerinizin gerçeğe dönüşmesi için yardımcı olacak ufak bir adımdır. Ivory Cream traverten ‘’ Denizli traverten, Beyaz traverten ve Light traverten’’ olarak da bilinmektedir.
Denizli klasik traverteni eski bir kaplıcada oluşmuştur. Traverten, bazen traverten kireçtaşı veya traverten mermer olarak adlandırılan bir kalsiyum karbonat taşıdır, ancak traverten her ikisinden farklıdır. Oluşum sürecinde traverten içinde çok sayıda boşluk oluşur. Denizli traverteni ilginç görünümünü bu boşluklardan ve boşluklardan almaktadır. Yapı kaplama olarak kullanıldığında Beyaz traverten gözeneklidir ve suyun taştaki boşluklardan geçmesine izin verir. Beyaz traverten sağlam bir alüminyum sırt ile hem traverten paneli güçlendirir hem de nemin duvardan geçmesini engeller. Denizli traverteni dolgulu veya dolgusuz olarak mevcuttur.
Türkiye’den bir tür bej traverten olan Denizli traverten, banyo, duvar kaplaması, tezgah üstü, duş, ebatlı taş, döşeme konut vb. alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Beyaz traverten; Denizli Traverten olarak da bilinmektedir. Ayrıca ‘’Denizli Klasik Medium, Denizli Light Traverten, Denizli Klasik Light, Medium Travertine Denizli, Denizli Travertine Vein Cut, Denizli Travertine Cross Cut’’ olarak da adlandırılabilir.
Beyaz traverten basamak, döşeme, kaplama, lavabo, mozaik vs kullanım alanları vardır. Beyaz traverten açık mermer ve doğal taş ürünler noce renkler ile sarı vs ürünler ile uyumlu olup yapılan bir banyo kaplamasına noce fıçı lavabo veya noce tezgah yapımı çok şık duracaktır. Denizli light traverteni, klasik veya noce mozaikler ile de kombine edilebilir. Denizli traverten klasik lavabo veya noce lavabo ile arka duvar kaplaması olarak sarı eskitme mozaik veya noce patlatma mozaik düşünülebilir. Denizli medium traverten iç ve dış zemin döşeme, duvar kaplama uygulamaları, basamak ve dekoratif uygulamalarında tercih edilen ürünler arasındadır.
Birçok alanda tercih edilen Light traverten özellikle ıslak ve nemli alanlar, duvar kaplamaları ve tezgâh üstlerinde sıkça tercih edilen bir doğal taş türü olmuştur. Kullanım alanlarının genişliğinin en önemli nedenlerinden bir tanesi de Light traverteninin sahip olduğu açık renkten kaynaklanmaktadır. Özellikle söz konusu temizlik ve hijyen ise bu görünümün önemli derecede etkileri vardır. Bu sebepten dolayı temizliğin önemli olduğu alanlarda Light traverten sıkça tercih edilmektedir. Bunun dışında çeşitli avantajları da bulunmaktadır.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Traverten; Kalsiyum Karbonattan (CaCO3) oluşmaktadır ve teknik olarak bir karbonat kayadır; sıcak su kaynakları çevresinde ve mağaralarda oluşur. Kalsiyum bikarbonat içeren, minerallerce zengin, hidrostatik basınç altında sıcak olan yeraltı suları, bir çatlak boyunca yüzeye çıktığında veya mağara gibi bir boşluğa ulaştığında üzerindeki basıncı kaybederler. Bu sular içinde çözülü bulunan CO2, atmosfere salınır (aynı...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens / Urban Furniture / Embassies / Churches / Post Offices / Urban development plans / Neighbourhoods/settlements/residential parcelling / Feasibility Studies / Apartments / Single-family residence / Banks / Factories / Kindergartens / Research Centres/Labs / Hospitals, private clinics / Nursing homes, rehabilitation centres / Multi-purpose Cultural Centres / Museums / Libraries / Theme Parks, Zoos / Archaeological Areas / Trade Fair Centres / Exhibition Design / Shopping Malls / Sports Centres / Stadiums / Fitness Centres / Tourist Facilities / Beach Facilities / Bars/Cafés / Discos, Clubs / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Graphic Design / Photography / Web Design / Military barracks, police and fire stations / Student Halls of residence / Leisure Centres / Monuments / Shrines and memorials / Synagogues / Monasteries / Passenger Terminals / Waterworks/Water Systems / Cycle Paths / Control towers / Strategic Urban Plans / Book shops / Day-care centres / Recovery/Restoration of Historic Buildings / Structural Consolidation / Art studios/workshops / Furniture design / self-production design / Building Recovery and Renewal / Chalets, Mountains houses
    Archilovers On Instagram