Life Around a Timber Box | STUDIO WILLS + Architects

Singapore / Singapore / 2022

15
15 Love 927 Visits Published

The project is a renovation of a 1+1 bedroom apartment, consisting primarily of the reorganization of storage spaces to improve adjacencies and increase storage capacity to meet the needs of its new owner.


A compact utilitarian core, in the form of a timber ‘box’, is inserted within the apartment. It contains a shoe cabinet, a kitchen cabinet, a wardrobe, a bathroom, and other storage spaces. Circumambulating through and along the periphery of this ‘box’ is a continuous flow of spaces, looping through the Foyer, Anteroom, Living, Dining, Kitchen, Bedroom and Bathroom.


Curtains softly divide while connect the spaces through its visual translucencies. The result is a layered and delayed experience of an intimate city apartment suffused with soft lighting.


 

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project is a renovation of a 1+1 bedroom apartment, consisting primarily of the reorganization of storage spaces to improve adjacencies and increase storage capacity to meet the needs of its new owner. A compact utilitarian core, in the form of a timber ‘box’, is inserted within the apartment. It contains a shoe cabinet, a kitchen cabinet, a wardrobe, a bathroom, and other storage spaces. Circumambulating through and along the periphery of this ‘box’ is a continuous...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users