The Cathedral | GIPP arkitektur

An Inventor's Workshop for Audiovisual Design Linköping / Sweden / 2014

0
0 Love 95 Visits Published

The inventor’s workshop for audiovisual design is located on the boundary between technology and untouched reed land, Mjärdevi Science Park with its large-scale buildings, and the boundary area between infrastructure and buildings where grazing and reed land has been allowed to expand.The building's location and design is a consequence of this context, where the volume wedges itself into existing built environment and opens up onto the surrounding landscape, both in plan and section.



The building’s sculptural form in rough tar paper, concrete and spruce plywood defines the workshop, where its essence manifests itself in thevolume's interior – the Cathedral. The sculptural gives clarity in relation to both the site and the program, it creates a space of concentration and provides focus within the workshop, while the inner room connects to the landscape and creates a place in close relationship to the expases of land.



The materials of the building allow themselves to be transformed during the workshop’s process of development, they are let to change through the reworking and adding of layers. Their aging enhances the experience of the inner and outer rooms over time. This capacity for transformation makes the building durable and lasting.



Team: Petra Gipp, Maria Videgård, Malin Heyman, Solmaz Beik, Jasmien Wouters

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The inventor’s workshop for audiovisual design is located on the boundary between technology and untouched reed land, Mjärdevi Science Park with its large-scale buildings, and the boundary area between infrastructure and buildings where grazing and reed land has been allowed to expand.The building's location and design is a consequence of this context, where the volume wedges itself into existing built environment and opens up onto the surrounding landscape, both in plan and...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Research Centres/Labs
    Archilovers On Instagram