A Resort-like Luxurious Oasis at Ho Chi Minh City | Aedas Ltd

Ho Chi Minh City / Vietnam / 2023

0
0 Love 110 Visits Published

​Situated in Ho Chi Minh City, Celesta Heights embodies the idea of a resort-like luxurious oasis within the city for residents to live, relax and rejuvenate. Located at Nha Be district, the project is located in the centre of the district, surrounded by low-rise developments, providing an unblocked view of the greenery and waterbodies nearby.


As with tropicality in architecture, shady loggias, shading fins, and deep overhangs articulate the façade elements providing shade and shelter from the elements. Together with market requirements for natural lighting, cross ventilation, wall-to-wall windows and generous balconies, the architecture aims to provide a sense of living with nature, allowing an indoor-outdoor relationship that is both welcoming and comfortable.


The project consists of four 20-storey residential towers, comprising penthouses, and single and duplex residential units. Set to offer a 180-degree greenery view of the city, the towers are designed to avoid overlooking units whilst creating a garden environment at residential arrivals.


The towers are topped with tall façade-lit crowns composed of the extended façade fins and bold frames, extending the façade language of the towers, and creating the unique identity of Celesta Heights. With the dynamism of the façade fins, interspersed sky-rise and ground-level greenery, the architecture offers residents a sense of distinction, luxury and being amongst nature.


An 80m long sky bridge is located at the podium-roof linear deck, connecting the sky garden on the mid-tower level that affords a view to the city. It provides clear visual breaks on the main façade, serving as amenity levels, and also integrates nature into the architecture. Its undercroft serves as a canvas for lighting projections that can reflect seasonal festivities, cultural works of art and lighting installations bringing arts, culture, life and colour to the public.


Incorporating sufficient and convenient communal and commercial spaces, the towers offer a vibrant environment for residents. Sitting surrounded by the towers and away from the main bustle of the streets, a plaza, a swimming pool, jogging paths, gardens and sports facilities are located at the ground level, offering a relaxing and fun leisure experience.                          


Floating and terraced clubhouses allow an open urban view towards the main streets, also generating a luxurious image for the residential development. Long linear blocks of shophouses extend the streetscape into the development, creating an inviting and attractive atmosphere.


Aedas Executive Director Steven Thor said, “Celesta Heights is designed to offer an oasis-in-the-city experience for residents to live and enjoy with their families.


Designed for convenience and community, social spaces of differing scale and privacy are strategically located, giving choices of differing experiences ranging from the publicly accessible to the exclusive use of home owners.  In addition, dedicated spaces act as canvas for art and culture by way of promotion of cultural festivities, artwork and sculptures which imbue this architecture with a distinctive cultural context.  These spaces help build a community of like-minded owners and instill the architecture with a distinct Vietnamese identity.


As 2 of 3 in a series of the Celesta Collection, the design evolves with the ascending market sentiment for lifestyle, prestige and recognition. This is also physically manifested in the clubhouse hovering 4 storeys above road level, a symbolic gesture representing an uplift in leisurely lifestyle as a testament to the aspiration of the occupants. We strive to up the ante with each evolution while keeping the architecture fresh and timeless”. 

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    ​Situated in Ho Chi Minh City, Celesta Heights embodies the idea of a resort-like luxurious oasis within the city for residents to live, relax and rejuvenate. Located at Nha Be district, the project is located in the centre of the district, surrounded by low-rise developments, providing an unblocked view of the greenery and waterbodies nearby. As with tropicality in architecture, shady loggias, shading fins, and deep overhangs articulate the façade elements providing shade and shelter...

    Project details
    • Year 2023
    • Work finished in 2023
    • Client Keppel Land and Phu Long
    • Status Current works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram