private house | Liat Post Interior Design

Tel Aviv / Israel / 2018

5
5 Love 589 Visits Published

"Some projects stay with you for the rest of your life. Such is my home.."


 Private home in Tel Aviv suburb, with an area of ​​560 sq. meters, 280 of which is built.


The 25-year-old house was a bit run down and its infrastructure was very old. Therefore, an extensive renovation was required after the property was purchased.


The interior designer, Liat Post, was able to see the potential already in her first encounter with the house and figure out how to adjust it to her family's needs.


The house has three floors. The common areas (living room, dining room and kitchen) are located on the ground floor; the parents' unit is located on the middle floor, and the kids’ rooms and guest room are on the top floor.


"As an interior designer, I see a lot of houses and apartments and I’m often asked by clients whether the property will suit them. It requires a lot of thought, professional experience and spatial vision to answer that question. In my case it was love at first sight."


And yet, apparently there’s no task more challenging for an interior designer than to design their own home.   


The goal was to create a spacious, bright house full of light.


Post satisfied this need by placing a large, white library with a minimalist look in the main living room wall. This library immediately catches the attention of those who enter the house.


 The library is the most significant element in the living room space. It is 6.5 meters long and 2.70 meters high, and made of iron that has been painted white.


 The library design process was like that of pregnancy and childbirth. It took quite a few months to examine the materials, the color, the method of implementation and of course, to choose the right professional.


"The library was the first item I had planned and the last one to be assembled in the house. So it went a long way with us".


 The renovation lasted 3 months. The work was focused on replacing the electrical infrastructure, plumbing, aluminum, flooring, and of course upgrading the bathrooms and redesigning the carpentry.


The visitors are greeted by an impressive entrance door with patterned glass and black steel.


Upon entering the house, the large white library is revealed, surrounded by two large windows that bring the green of the garden into the house.


 A black carpet marks the seating area where a powder pink colored couch is placed. The pink color stands out against the monochrome colors of the living room.


 The kitchen design was a real challenge and the plans were revised several times.


During the renovation, two support beams that couldn’t be removed were discovered in the kitchen. After a few sleepless nights, a new kitchen plan was born.


The new plan utilized the two beams to create a decorative niche in the front, and for housing a hidden water dispenser in the back.


"I was looking for an unusual and non-trendy kitchen color, and after a few attempts with the carpenter (well, more than a few attempts), this special green/blue color was selected."


"In almost every kitchen I design, the client requests to include an island or an eating counter. This is a comfortable, practical and very common seating arrangement. When I planned my own kitchen, I wanted to create a common seating arrangement, so I set up a round dining table in the center of the kitchen. We call it the "Round Table". It’s the heart of the house and everything revolves around it."


 The main staircase of the house, which was made of marble in the previous incarnation, was upgraded by a gray graphite micro topping.


 The parents' bedroom is located on the middle floor, with a lavish bathroom attached.


Black tiles laid in a fishbone pattern cover the bathroom floor and a floating black cabinet was installed against a wall of gray tiles, to recreate the atmosphere of a boutique hotel.


The top floor has four bedrooms, with a central foyer connecting between the rooms.


The girls' rooms are adjacent to each other. The rooms have an identical design but in different shades.


 The entrance wall in each room is accentuated by decorative paint. For the eldest daughter I chose light gray, black and wood colors, and for the young one - pink, white, and wood colors.


A parquet floor in shades of oak ties together all the colors of the top floor, creating a warm and pleasant atmosphere.


 The kids’ bathroom is decked with black and white tiles - a solid color palette that will serve them in the years to come. A colorful print was hanged on the wall to add color and humor to the space.


Down in the basement level is the owner’s interior design studio, where she works and meets with her client.


 


 


Interior design: Liat Post www.liatpost.com


Photo by: Tal Nisim http://www.talnisim.co.il/

5 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image
    Project Authors
    • Liat Post  Interior Design

      Liat Post Interior Design

      Principal Architect

    "Some projects stay with you for the rest of your life. Such is my home.."  Private home in Tel Aviv suburb, with an area of ​​560 sq. meters, 280 of which is built. The 25-year-old house was a bit run down and its infrastructure was very old. Therefore, an extensive renovation was required after the property was purchased. The interior designer, Liat Post, was able to see the potential already in her first encounter with the house and figure out how to adjust it to her family's...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users