Kypseli_Loft | 4diastaseis_Architecture studio

Apartment Renovation Athens / Greece / 2019

0
0 Love 102 Visits Published

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο επταώροφης πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Έχει εμβαδόν 75,00τμ και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό. Σχεδιάστηκε εκ νέου αλλάζοντας μορφή και ύφος σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου ζευγαριού. Στόχος ήταν ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης του ώστε να προσαρμοστεί στην προσωπικότητα και στον τρόπο διαβίωσης των νέων χρηστών.


Λόγω της γεωγραφικής θέσης του κτιρίου που βρίσκεται σε λόφο, το διαμέρισμα δίνει την αίσθηση της αιώρησης πάνω από το κέντρο της πόλης. Η αίσθηση αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δόθηκε έμφαση στο να "ανοιχτεί" ο χώρος διημέρευσης στην εξαιρετική θέα.


Σχεδιάστηκαν χτιστά έπιπλα και κατασκευές που δημιουργούν και ακολουθούν την κίνηση στον χώρο. Η κουζίνα αποτελείται από ειδικές κατασκευές και κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η χρήση κοινών υλικών, χρωμάτων και υφών στους χώρους του καθιστικού και της κουζίνας καθώς και το ενιαίο δάπεδο πατητής τσιμεντοκονίας, έχουν στόχο την δημιουργία οπτικής συνέχειας. Η χρωματική παλέτα αποτελείται από φυσικούς τόνους, αλλά και χρωματικές αντιθέσεις. Στη σύνθεση γίνεται συνδυασμός διαφορετικών υλικών όπως τούβλο, δρύινες επιφάνειες, γυαλί και μέταλλο.

Ο σχεδιασμός του φωτισμού έχει διπλό ρόλο, αφενός του λειτουργικού φωτισμού και αφετέρου του ατμοσφαιρικού, με σκοπό τον τονισμό των σχημάτων και της γραμμικότητας στον χώρο.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Το διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο επταώροφης πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Έχει εμβαδόν 75,00τμ...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Furniture design
    Archilovers On Instagram