Innocentini Apartment | Noname Studio

Milan / Italy / 2022

14
14 Love 927 Visits Published

The project involves a radical overhaul of the floor plan and starts from the decision to total open the living area, where the kitchen, dining and living merge into a single area in which the choice of light finishes makes the space perceive as larger.
The plan generates from a first neutral space that invites you to discover the unpredictable heart of the apartment.
The bathroom is the element of surprise: strongly characterized by an intense teal resin, it is inspired by the bathrooms of Moroccan origin, where the use of Tadelakt, hydraulic lime applied to walls and ceiling, makes the space vibrant. The Zellige ceramic wall placed in front of the washbasin cabinet made of Nero Maquinia with doors in walnut veneer, and also of Moroccan origin, helps to create an almost mystical environment in total contrast with the rest of the apartment.
Custom-made wardrobes, a constant in our interior projects, participate in a different way in the organization of space. In the living area they are designed so as not to clearly separate the spaces, allowing continuous visual communication between them. The hallway that distributes the bedrooms, on the other hand, is an environment surrounded by bespoke wardrobes in beech veneer and full-height doors in solid wood and ribbed glass.
Together with color, contrast is one of the main elements in the apartment: the one originated by natural light, which filters generously inside transforming the rooms according to the time of day or evening, and the one originated from the materials that make up the spaces.
In our work we always try to fully interpret our client’s whishes’ while remaining recognizable, and this house is no exception, 80 square meters on the top of eight floors and inhabited by a couple with an eclectic soul.
For us being architects means returning the aspirations and memories of our clients in expressiveness and aesthetics, reconciling their desires with our visions and our design method.

14 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project involves a radical overhaul of the floor plan and starts from the decision to total open the living area, where the kitchen, dining and living merge into a single area in which the choice of light finishes makes the space perceive as larger.The plan generates from a first neutral space that invites you to discover the unpredictable heart of the apartment.The bathroom is the element of surprise: strongly characterized by an intense teal resin, it is inspired by the bathrooms of...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users