House for Musicians | CLAB architettura

Lazise / Italy / 2021

14
14 Love 2,408 Visits Published

The project consists of an extension of a residence for a musicians' family.


The original building is located in an ancient borough close to Garda Lake, placed between the boundary of the village and the surrounding vineyards. This new volume is designed to fit in an old private courtyard, directly connected to the garden.


Rural architecture inspired the shape, based on a simple volume with a sloping roof, and the use of raw materials like wood, concrete and cotto.


Outside, a concrete basement separates the volume from the ground. The wooden facades dialog with the surrounding vineyards and at the same time make the new volume recognizable from the existing building.


Inside, the design focused on the re-organization of the existing spaces while the new extension contains a room to play and teach music.


New openings create a different dialog between the interior and the exterior.


Two skylights, placed at eye level, allow see the surrounding landscape even from the existing part of the house and a large window gives access to the private garden, providing light to the entire space and allowing us to enjoy the sight of the family’s garden.


Materials, like metal and terrazzo for the kitchen top, create a dialogue between the client's personal taste and his love for antique furniture and the new contemporary elements.

14 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project consists of an extension of a residence for a musicians' family. The original building is located in an ancient borough close to Garda Lake, placed between the boundary of the village and the surrounding vineyards. This new volume is designed to fit in an old private courtyard, directly connected to the garden. Rural architecture inspired the shape, based on a simple volume with a sloping roof, and the use of raw materials like wood, concrete and cotto. Outside, a concrete...

    Project details
    • Year 2021
    • Status Completed works
    • Type Refurbishment of apartments / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users