VILLA GH | Steininger Architects

Austria

1
1 Love 208 Visits Published

[ENG] - Spacious villa in rural Austria, a new timeless building in a dream location: the floor-to-ceiling windows open the living area onto the garden and allow a clear view of the sky and the Alps. Lights, shadows and soft shades of gray, brown, black and white furnishings create the atmo- sphere. Natural materials such as stoneware floors, wooden ceilings and exposed concrete walls spread a welcoming touch. In this extraordinary environment, only the right kitchen was missing, including the dining room.


The concept, constantly recalls the atmosphere and adds some surprising highlights: together with the owners of the building, we decided to use the SLIM island. The worktop is made of hot rolled stainless steel, the fronts are made of anodized aluminum in champagne color which gives all that something, behind, there is the tall wall unit with dark brown wooden fronts; Its reserved design blends harmoniously with the overall picture and gives the kitchen island a gla- morous appearance. The tall cabinet system without handles convinces with variable functions. Revolving doors, pocket doors, folding sliding doors or flat sliding door systems were available. The client chose the wooden fronts. For smaller room heights up to 245 cm or as a material con- trast, we also produce WALL with natural stone surfaces.


In the adjacent dining room the handmade table with top in smoked oak. This rests on a solid black raw steel structure. The dining table harmonizes the tall cabinet with the wooden ceilings. The light gray chairs (Freifrau) and the gray glass pendant lights (KNOT Brokis) correspond in color to the kitchen island. Our composition complements the timeless interior of Villa AG, which builders will appreciate for decades. 


 


[DE] - 


Die großzügige Villa im ländlichen Österreich ist ein zeitloser Neubau in Traumlage: Das bodentiefe Fensterband öffnet den Wohnbereich zum Garten und gewährt freien Blick auf Himmel und Alpen. Licht, Schatten und die gedeckten Grau-, Braun-, Schwarz und Weißnuancen der Einrichtung schaffen Atmosphäre. Natürliche Materialien wie Steinzeugboden, Holzdecken und Sichtbetonwände verbreiten wohnliches Flair. In diesem außergewöhnlichen Ambiente fehlte nur noch die passende Küche inklusive Essbereich.


Das Raumkonzept greift die Stimmung konsequent auf und setzt einige markante Highlights hinzu: Gemeinsam mit den Bauherren entschieden wir uns für die Kücheninsel SLIM. Die Arbeitsplatte besteht aus warmgewalztem Edelstahl. Die Fronten sind aus eloxiertem Aluminium im Farbton Champagner, was dem Ganzen das gewisse Extra gibt. Dahinter steht der Hochschrank WALL mit dunkelbraunen Holzfronten. Sein zurückhaltendes Design fügt sich harmonisch in das Gesamtbild ein und lässt der Kücheninsel ihren glanzvollen Auftritt. Das grifflose Hochschranksystem überzeugt mit variablen Funktionen. Drehtüren, Taschentüren, Faltschiebetüren oder flächige Schiebetürsysteme standen zur Auswahl. Die Auftraggeber entschieden sich für die Holzfronten. Bei kleineren Raumhöhen bis 245 cm oder als Materialkonstrast fertigen wir WALL auch mit Oberflächen aus Naturstein. Im angrenzenden Essbereich steht die Tafel mit handgehobelter Tischplatte in geräucherter Eiche.


Diese ruht auf einem soliden Gestell aus schwarzem Rohstahl. Der Esstisch harmoniert mit dem Hochschrank und den Holzdecken. Die hellgrauen Stühle (Freifrau) und Pendelleuchten aus Grauglas (KNOT Brokis) korrespondieren wiederrum farblich mit der Kücheninsel. Unsere Komposition komplettiert das zeitlose Interieur der Villa GH, an der die Bauherren jahrzehntelang ihre Freude haben werden.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    [ENG] - Spacious villa in rural Austria, a new timeless building in a dream location: the floor-to-ceiling windows open the living area onto the garden and allow a clear view of the sky and the Alps. Lights, shadows and soft shades of gray, brown, black and white furnishings create the atmo- sphere. Natural materials such as stoneware floors, wooden ceilings and exposed concrete walls spread a welcoming touch. In this extraordinary environment, only the right kitchen was missing, including...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users