Apartment K | Destilat

Austria / 2022

10
10 Love 821 Visits Published

In the middle of a glamorous winter sports resort, destilat liberated a two-storey flat from its classic alpine chic to make room for the modern tastes of a young family. The aim was to fill the holiday home with airiness and light materials and to optimize existing room structures. The formerly solid-looking wooden beams – glazed white – now form the discreet background for the object-like interior design. The centrepiece on the lower floor is the kitchen, which advances into the living area by opening the floor plan, manifesting itself as an architectural statement in this living space with its combination of kitchen block and dining table. The terrazzo block, cast in one piece, with its wooden surround blackened in the Japanese Shou Sugi Ban technique, offers space for family and friends, plenty of storage space for cooking utensils, and the opportunity to communicate with guests while cooking.


The staircase to the upper floor is also completely new. The black cemented metal construction floats into the room as a self-contained structure, to be mirrored on the gallery by a Fifties-style linear railing. Like the children's rooms, the master bedroom, with its comfy bed under the window, is equipped with en suite bathrooms. The simple furniture in terrazzo and smoked oak sometimes takes on dual functions; storage space is almost invisibly recessed into the wall, as in the entrée, due to the "missing" handles, in order to make the best use of the available space and to convey a tidy, calm impression.


The interior design by destilat pays special attention to room acoustics and lighting, which is used to set the scene for the multifaceted material aesthetics (roughly spackled and softly clad walls, blackened and glazed wood, velvety textiles, and cool metal surfaces) in an atmospheric way.



Technical sheet


Location: Tyrol, Austria


Construction completion: 2022


Project area: 200m2 (2000 sq.ft.)


Project Team: Harald Hatschenberger, Henning Weimer, Sophie Pfeffer


Client: private


Photographer: Monika Nguyen

10 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In the middle of a glamorous winter sports resort, destilat liberated a two-storey flat from its classic alpine chic to make room for the modern tastes of a young family. The aim was to fill the holiday home with airiness and light materials and to optimize existing room structures. The formerly solid-looking wooden beams – glazed white – now form the discreet background for the object-like interior design. The centrepiece on the lower floor is the kitchen, which advances into the...

    Project details
    • Year 2022
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2022
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users