C6 house | HCRA Design

vĩnh phúc / Vietnam / 2018

2
2 Love 351 Visits Published

C6 house is located in Xuan Hoa ward, Phuc Yen city, Vinh Phuc province. Phuc Yen is the gateway city of Vinh Phuc province, adjacent to Hanoi city in the south, 30km from the center of the capital. The house is the living space of a young couple and their two sons. The owner want a modern space, close to nature and great connection between family members.


The land is 90m2, long and narrow - the typical "tube houses" in Vietnam. The house's orientation is Southeast which welcomes good wind for houses in Northern Vietnam.


In addition, the house can have large view thanks to its face to the rice field in front. This is also an advantage to welcome the cool summer wind. Being diagonal, modest frontage, and wide back are disadvantages of the land, which bring many challenges to the design team.


We put the primary spaces at square angles, while the secondary spaces such as corridors, atriums, and bathroom are at diagonal angles to lower the impact of diagonal angles to the house.


The main structure of the house is split-level which help to enhance natural ventilation. On the other hand, the height difference between floors helps family members to easily see each other and strengthens interaction between members.


The first floor has living room space, a kitchen, a dining room, and a guest bedroom.

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    C6 house is located in Xuan Hoa ward, Phuc Yen city, Vinh Phuc province. Phuc Yen is the gateway city of Vinh Phuc province, adjacent to Hanoi city in the south, 30km from the center of the capital. The house is the living space of a young couple and their two sons. The owner want a modern space, close to nature and great connection between family members. The land is 90m2, long and narrow - the typical "tube houses" in Vietnam. The house's orientation is Southeast which welcomes good wind for...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client mr Cường
    • Cost 50000$
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users