Mount Pleasant House Alterations | Borrmeister Architects

The objective of the design was to reinvigorate and modernise the existing character of the client's 1960's home on Mount Pleasant, Christchurch. Christchurch / New Zealand / 2016

1
1 Love 115 Visits Published

Working within the existing building footprint, internal spaces were opened up and a natural material palette inspired by the existing house was selected to compliment existing features retained, such as the original hardwood timber floors.


Materials were carefully arranged to compliment and highlight key design features such as core living areas and and the long linear roof line of the house.


With the introduction of new sliding doors that link the living areas and bedrooms to the extended terrace, which links to the pool are via new landscape steps. This also has the benefit of opening up the northern facade to let more natural sun light into the house.


Creating a strong connection between house, garden and pool was a key consideration in relation to this house extension.


Construction Date: Existing house circa 1960. Alterations completed 2017
Awards: Trends International Design Awards (TIDA) - New Zealand Architect Designed Renovation - Highly Recommended Award (2017).

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Working within the existing building footprint, internal spaces were opened up and a natural material palette inspired by the existing house was selected to compliment existing features retained, such as the original hardwood timber floors. Materials were carefully arranged to compliment and highlight key design features such as core living areas and and the long linear roof line of the house. With the introduction of new sliding doors that link the living areas and bedrooms to the extended...

    Project details
    • Year 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users