Bridle Path House | Borrmeister Architects

A modest family home nestled amongst the foothills of the Port Hills in Heathcote Valley, Christchurch. Christchurch / New Zealand / 2017

0
0 Love 133 Visits Published

This project was a rebuild option for clients who were keen to stay within their community after the 2011 earthquakes.


The house, like the section, is naturally orientated towards the valley and features a longitundinal stretch of windows offering magnificent views across the valley and an intimacy with the surrounding landscape. The band of sliding doors below opens onto an expansive deck - blurring the boundary between man-made house and the natural surroundings. The northern 'glass house' end of the house sits under generous overhanging eaves giving an illusion of the house disappearing into the trees beyond.A double height space is located behind a portion fo the 'glass house' allowing natural daylight to filter into the first floor common areas.


The house is a good example of what can be achieved on a modest budget and well thought-out economical design.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This project was a rebuild option for clients who were keen to stay within their community after the 2011 earthquakes. The house, like the section, is naturally orientated towards the valley and features a longitundinal stretch of windows offering magnificent views across the valley and an intimacy with the surrounding landscape. The band of sliding doors below opens onto an expansive deck - blurring the boundary between man-made house and the natural surroundings. The northern 'glass house'...

    Project details
    • Year 2017
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram