Rokko Condominium Renovation | Shintaro Fujiwara

Rokko/Kobe/Hyogo / Japan / 2021

1
1 Love 157 Visits Published

 


This condominium is in a hilly area of Kobe, with a balcony overlooking the ocean. The unit is large, about 150 m2, and prior to renovation was furnished and finished with quality materials. However, the client wanted to alter its generic “high-end condo” appearance. We began by exploring how to break down the cookie-cutter atmosphere.


 


Our solution was to weave curved walls through the unit without relation to its structural framework, creating a living space that does not suggest the underlying skeleton of large posts and beams that one often sees in apartments. Each space enclosed by these arcs has a function such as kitchen, living room, or bedroom but is not cut off from the other spaces; instead, ambiguous connections remain between them. The layout is designed so that residents can stand or set a chair anywhere they wish to spend time. Because there are no straight lines, the visual impression is very soft, resulting in a serene living space.    

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

      This condominium is in a hilly area of Kobe, with a balcony overlooking the ocean. The unit is large, about 150 m2, and prior to renovation was furnished and finished with quality materials. However, the client wanted to alter its generic “high-end condo” appearance. We began by exploring how to break down the cookie-cutter atmosphere.   Our solution was to weave curved walls through the unit without relation to its structural framework, creating a living space that...

    Project details
    • Year 2021
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users