BG group office | Side FX Arquitectura

QUITO / Ecuador / 2020

1
1 Love 177 Visits Published

A space focused on creativity and production of ideas is proposed; for this, the configuration of the BG Group office applies key aspects that are established in neuroarchitecture, in order to generate physical and mental well-being, in the users who occupy it; such as the presence of green areas and natural elements (biophilia), the use of color psychology, large inputs of natural light and the influence of higher ceilings.


 


The order allowed to solve 58 m2, which include an archive area, cafeteria, service area, recreation area and three main work areas. In this place there is a degradation of functionality, considering the need of users that apply and develop different creative professions.


 


The creative space, where design ideas are generated, is framed by a change in the height of the ceiling, highlighted by the yellow color that begins to appropriate the place and the change of material on the floor, creating a visual boundary between areas, achieving an open space format. In addition to this, it’s located in the position closest to the entrance of light and ventilation, becoming an area of inspiration.


 


Next is the space for developing the ideas that were generated in the first area, identified by the change of color to blue tones. Here are located individual cubicles that gives a sense of immersion, in which the user can concentrate and express their ideas, efficiently.


 


And finally, there is the area of production, delimited by nearly closed cubicles of 4 people each. As this area is the last point of the operational journey of the office, it’s also where the design process of the different projects ends, opening the way to another new cycle of development and production. To define these work areas, OSB (Oriented Strand Board) modules were designed, which also provide comfort to the user when in contact with the natural element.


 

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A space focused on creativity and production of ideas is proposed; for this, the configuration of the BG Group office applies key aspects that are established in neuroarchitecture, in order to generate physical and mental well-being, in the users who occupy it; such as the presence of green areas and natural elements (biophilia), the use of color psychology, large inputs of natural light and the influence of higher ceilings.   The order allowed to solve 58 m2, which include an archive...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2020
    • Main structure Wood
    • Client BG GROUP
    • Contractor Side FX Arquitectura
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users