Hikari Laboratories

Tel Aviv / Israel / 2022

21
21 Love 2,221 Visits Published

The "Hikari Laboratories" project is located in a conservation building in Benei Atarot, a settlement in Israel that contains 120 years of history in a rare and mesmerizing Templar construction. Into what used to be a family barn, a concept hall was weaved with multi-use functions.

Back in the introduction and initial planning phase, the owners of the Innovative cosmetics company Hikari, presented the importance of finding solutions for all the variety of uses that the space will serve the company in the future. Such as guidance for beauticians, a meeting room for staff, diverse seating areas and entertainment, a CEO room with access to space control, a guest restroom, and a kitchenette.

Our design concept met the set of values of the "Hikari Laboratories" company - the combination of natural materials and innovation with diverse technologies. These values were the guiding line for building the design concept. As well as the emphasis on timeless aesthetics as a common cornerstone in various layers. Such as the combination and preservation of the historical aspects of the exposed stone Templar structure. The integration of the old and new is reflected in the design of the openings in accordance with the original building casing, to perpetuate the history rooted in the structure.

This concept is delivered by the selection and use of natural materials with a present aesthetic such as stone, iron, and a luxurious marble floor, while always thinking about a design that does not depend on passing trends. Also, countless diverse technologies have been incorporated into functional and aesthetic solutions that adapt themselves to the existing structure and the challenges it entails.


21 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The "Hikari Laboratories" project is located in a conservation building in Benei Atarot, a settlement in Israel that contains 120 years of history in a rare and mesmerizing Templar construction. Into what used to be a family barn, a concept hall was weaved with multi-use functions.Back in the introduction and initial planning phase, the owners of the Innovative cosmetics company Hikari, presented the importance of finding solutions for all the variety of uses that the space will serve the...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users