House Well | uoai architects

Toronto / Canada / 2021

0
0 Love 223 Visits Published

House Well is renovation to previously one story bungalow on the west end of Toronto. Two separate volumes of differing heights were spanned over the reconfigured ground floor creating varying spatial conditions; a lofty living area and entry defined by a clear-storey over the enclosed front porch and a compressed space at the kitchen with large uninterrupted openings to the rear yard.


A central gap, or well between the two upper volumes is lit by windows on the east and west side. A diaphanous perforated metal stairs is suspended within the well filtering light into the space below. The windows, stair and partitions in the well work to highlight the shifts of colour temperature on either side of the house through the course of the day.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    House Well is renovation to previously one story bungalow on the west end of Toronto. Two separate volumes of differing heights were spanned over the reconfigured ground floor creating varying spatial conditions; a lofty living area and entry defined by a clear-storey over the enclosed front porch and a compressed space at the kitchen with large uninterrupted openings to the rear yard. A central gap, or well between the two upper volumes is lit by windows on the east and west side. A...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram