BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafè | Schemata Architects

Tokyo / Japan / 2021

6
6 Love 587 Visits Published

BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafe – Shibuya –


This project was started when James Freeman, the founder of Blue Bottle Coffee, gave me the offer after a long time. This development began in response to the fact that the face-to-face customer service was becoming increasingly difficult due to the COVID-19 pandemic, and measures for indirect customer service were needed. The design was inspired by the image of a beehive. Until recently, it was important to always place the counter in front of the entrance to welcome people, but unfortunately, it is no longer feasible. Now, the key is how to convey the warmth in an indirect way. We decided to basically use wood to create a mechanism that softly glows in response to the opening and closing of the door, and covered the surface with acrylic which was frosted to let the glow gently seep out. The resulting “locker-style sales fixture” is now available at the front of the store, where you can order and buy drinks from a dedicated drink ordering terminal, and you may need to wait a little. But soon, you will be able to order remotely with a mobile app and buy a delicious cup of coffee with no time to wait. This fixture will be used more widely in combination with such seamless sales methods.


DATA


Title:BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafe – Shibuya –
Architects:Jo Nagasaka / Schemata Architects
Project team:Makoto Kohno, Yuko Yamashita, Yuki Ishibashi
Address:2-24-12 Shibuya, Shibuya-ku, Tokyo
Shibuya Scramble Square 3F Event Space
Usage:Cafe stand
Construction:TANK
Collaboration:New Innovations(Technology Design)
Floor area:60m²
Completion:November / 2021
Open:December / 2021 – February / 2022
Photo:Takumi Ota

6 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    BLUE BOTTLE COFFEE Pop Up Cafe – Shibuya – This project was started when James Freeman, the founder of Blue Bottle Coffee, gave me the offer after a long time. This development began in response to the fact that the face-to-face customer service was becoming increasingly difficult due to the COVID-19 pandemic, and measures for indirect customer service were needed. The design was inspired by the image of a beehive. Until recently, it was important to always place the counter in...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users