Bluish | YCL studio

Closer to the sky, deeper in colour, bluish colour Vilnius / Lithuania / 2021

4
4 Love 767 Visits Published

Double-story 148 square meters apartment in Vilnius, Užupis. It all started from one floor, because the second floor didn't have any natural light at all. Step by step, it all came with a huge, bright and inviting space with rooftop windows on the second floor. It was a beautiful space that suited the inhabitants very much, so it became their space with dressing room, bedroom and separate master bathroom. Long continues space which is divided by glass partitions and always retains the feeling of large space. It was closer to the sky, deeper in colour, bluish colour. Thus we enhanced the fragmented paint of blue as the sky would look across the clouds.


The first floor is the common floor with kitchen, dining and living spaces. Home office with main view of the ancient cemetery which has a long history in Vilnius. Children's room with vibrant colours and rooftop windows for natural light. Bewitching bathroom on the first floor is made to attract the attention of the guests as to please the people of the apartment.


The central living space is a place of sculpture as a spiral staircase that curves stylishly in the second floor. It creates a perforated object for separating the kitchen, dining and living areas, while keeping the sense of the continues main area.


Curved kitchen island great addition to the kitchen function, but at the same time it keeps the movement of dwellers fluent.


Attention to details and space makes this apartment an interesting companion in the life of the resident.  

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Double-story 148 square meters apartment in Vilnius, Užupis. It all started from one floor, because the second floor didn't have any natural light at all. Step by step, it all came with a huge, bright and inviting space with rooftop windows on the second floor. It was a beautiful space that suited the inhabitants very much, so it became their space with dressing room, bedroom and separate master bathroom. Long continues space which is divided by glass partitions and always retains the feeling...

    Project details
    • Year 2021
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users