INTERNO 7 | Gariselli Associati

Da spazio produttivo ad abitazione Italy

0
0 Love 122 Visits Published

The interior of a newly built house, obtained from the space for the garage, is transformed into a classy apartment, with minimal, sometimes severe tones, interspersed with decorative elements of marked visibility. The constant search for the balance between pure design and decoration, natural and artificial materials, monochromatism and color contrasts, characterizes this project. The furnishings are almost always made to design, so as to become architecture itself, like the wardrobe room and the living room wall, in which the presence of a wall behind it is not perceived. The surfaces are carefully alternated: from the neutrality of wood and mirrors to sophisticated handcrafted tiles and damask wallpaper. The curtains are offered seamlessly over the entire wall of the large windows. The accessories, such as the ceiling lamp in the dining area or the storage unit that flanks the entrance, are custom made, and find the right balance with the furnishings that are the result of careful research by the client who loves to buy objects while traveling the world.

[IT]
L'interno di un'abitazione di nuova realizzazione, ricavata dallo spazio per la rimessa di automezzi, si trasforma in un appartamento di classe, dai toni minimali, a volte severi, intervallati da elementi decorativi di spiccata visibilità. La costante ricerca dell'equilibrio tra design puro e decorazione, materiali naturali e materiali artificiali, monocromatismo e contrasti di colore, caratterizza questo progetto. Gli arredi sono quasi sempre realizzati su disegno, così da diventare architettura stessa, come la stanza degli armadi e la parete del soggiorno, in cui non si percepisce la presenza di un muro retrostante. Le superfici sono alternate con attenzione: dalla neutralità del legno e degli specchi a sofisticate piastrelle di artigianato artistico e parati damascati. I tendaggi vengono proposti senza soluzione di continuità su tutta la parete delle grandi vetrate. I complementi, come la lampada a soffitto della zona pranzo o il mobile contenitore che affianca l’ingresso, sono realizzati su disegno, e trovano un giusto equilibrio con gli arredi frutto di un'attenta ricerca del committente che ama acquistare oggetti durante i viaggi.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The interior of a newly built house, obtained from the space for the garage, is transformed into a classy apartment, with minimal, sometimes severe tones, interspersed with decorative elements of marked visibility. The constant search for the balance between pure design and decoration, natural and artificial materials, monochromatism and color contrasts, characterizes this project. The furnishings are almost always made to design, so as to become architecture itself, like the wardrobe room and...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram