THE NEW CORNER | Bechu + Associés

Reopen to the city with a sustainable project Saint-Denis / France / 2020

0
0 Love 220 Visits Published

The original building was designed and delivered by our team in 2003. We were recently commissioned to restructure and increase the height of this office building, reopening it to the city and doubling its size. The project was part of a larger sustainable process that aims to “rebuild the city on top of the city”. It demonstrates our team’s ability to completely reinvent a building based on the evolution of its ecosystem and construction techniques, optimising its asset enhancement and ensuring a better quality of life for its occupants.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The original building was designed and delivered by our team in 2003. We were recently commissioned to restructure and increase the height of this office building, reopening it to the city and doubling its size. The project was part of a larger sustainable process that aims to “rebuild the city on top of the city”. It demonstrates our team’s ability to completely reinvent a building based on the evolution of its ecosystem and construction techniques, optimising its asset...

    Project details
    • Year 2020
    • Client GDG
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Business Centers / Offices/studios / Restoration of façades / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram