WAVA HOUSE | ABDOL RAHMAN KADKHODA SALEHI

MODULAR HOUSE Lithuania / 2018

0
0 Love 311 Visits Published

The main purpose of this project is to use the blessings that nature provides for us such as rain, snow, and beautiful landscapes; for this reason, we decided to create a form to maximize the use of these resources so that the basic needs to be provided in a repetitive cycle.


The present plan is an adaptation of the curved shapes of nature, such as water, waves, etc. which have created a beautiful connection inconsistent with their surroundings.


The current form is a section of a circular arc designed in the size of the requested module which can be reproduced on its four sides. The placement of service spaces in the middle creates the opportunity for space expansion. The curve design and structure are organized in a way to provide sufficient space for water supply and refinement, pumping water, and water heating systems easily.


The water stored above the service space and the bathroom can be used for various uses and, if not needed, it can be refined and stored. Water from the service, shower, and sink are also directed to the water refinery tank to be purified, re-pumped, and stored in other reservoirs. This cycle is a part of the life of the project.


Other facilities of this project include the use of a bed and a folding desk which gives us more space. The high windows of the bedroom and living room also invite us to watch a unique view of the sky and the forest. In conclusion, this generous project provides us the nature and its resources, so that without access to the resources inside the city, we could spend longer time in nature.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The main purpose of this project is to use the blessings that nature provides for us such as rain, snow, and beautiful landscapes; for this reason, we decided to create a form to maximize the use of these resources so that the basic needs to be provided in a repetitive cycle. The present plan is an adaptation of the curved shapes of nature, such as water, waves, etc. which have created a beautiful connection inconsistent with their surroundings. The current form is a section of a circular arc...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2019
    • Main structure Wood
    • Client RYTERNA
    • Cost 0
    • Status Competition works
    • Type Parks, Public Gardens / Single-family residence / Social Housing / Tourist Facilities / Beach Facilities / Modular/Prefabricated housing
    Archilovers On Instagram