The Barn | La Firme

Montreal / 2018

63
63 Love 6,482 Visits Published

Future primitive


What to do with an ancient barn sagging into ruin next to a beautiful country residence? How about turning it into a place for the next generation to gather and celebrate?


A promise to preserve the architectural vernacular of the original building amounted to salvaging the entire hemlock structure. Every piece was numbered and, ultimately, reinstalled.


Various open, semi-open and closed areas on the main floor provides different degrees of privacy. The 30-foot ceiling really lets The Barn breathe and helps it blend elegantly with into its setting at the foot of Owl’s Head Mountain. The view through the large windows is spectacular, the building virtually open to an ancient, largely untouched agricultural landscape.


 

63 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Future primitive What to do with an ancient barn sagging into ruin next to a beautiful country residence? How about turning it into a place for the next generation to gather and celebrate? A promise to preserve the architectural vernacular of the original building amounted to salvaging the entire hemlock structure. Every piece was numbered and, ultimately, reinstalled. Various open, semi-open and closed areas on the main floor provides different degrees of privacy. The 30-foot ceiling really...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 63 users