Casa HP

Brazil / 2021

6
6 Love 570 Visits Published

In this project, Studiocolnaghi seek for a wide space, using few elements and a neutral color palette. The room perception is much wider than the previous configuration. This is a result of a white wood ceiling spread over the main area. In this element there are audio, video, air conditioning and light solutions.


The light wood choice matches to white, creating a timeless background to the design furniture, signed by Jader Almeida for Sollos. The color touch appears on the rug, handmade customed, and emerald green marble.


In the restroom, the project follows the same materiality as used on the floor, walls and remaining ceiling surface, a cement texture. The aim was to expand the space perception using a monolithic texture and indirect light.


In the kitchen area, there is a glass cabinet which also serves as support to dining table. Some exclusive details were developed to this client, such as velvet cutlery drawer organizers.


[PT]
Nesse projeto, o Studiocolnaghi buscou criar uma atmosfera neutra, com uso de poucos elementos, uma paleta única, proporcionando uma integração do espaço. A percepção de uma maior amplitude deve-se a presença de um forro de madeira branco. Nele, temos integradas soluções de áudio, vídeo, climatização e iluminação.


A escolha de uma lâmina de madeira clara combinada com o branco, cria um plano de fundo atemporal para as peças de mobiliário solto, assinadas por Jader Almeida para Sollos. O toque de cor fica por conta do tapete, tramado manualmente e personalizado, e da marmoraria, com a pedra Emerald Green.


No lavabo, seguimos com a materialidade de foi usada do piso, paredes e restante do forro, o tecnocimento. A ideia novamente foi ampliar o espaço com uma solução monolítica e iluminação indireta.


Na região da cozinha, tem-se uma cristaleira que atende jantar também. Foram pensados detalhes exclusivos para o cliente, com divisores de talheres de veludo, porta guardanapos, guardanapos, além de soluções inteligentes de marcenaria.

6 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In this project, Studiocolnaghi seek for a wide space, using few elements and a neutral color palette. The room perception is much wider than the previous configuration. This is a result of a white wood ceiling spread over the main area. In this element there are audio, video, air conditioning and light solutions. The light wood choice matches to white, creating a timeless background to the design furniture, signed by Jader Almeida for Sollos. The color touch appears on the rug, handmade...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users